17 oktober17 oktober staat al een aantal jaar in het teken van de internationale werelddag van verzet tegen armoede. In Gent wordt deze dan ook steevast beëindigd met een grote manifestatie met tal van debatten, activiteiten en toespraken op en rond het Sint-Pietersplein.

Daarnaast draagt ook dit jaar de voltallige Gentse sp.agemeenteraads-, OCMW- en provincieraadsfractie zijn steentje bij. Dit doet ze door haar verschillende mandatarissen en bestuursleden op pad te sturen en hen te laten inleven in verschillende Gentse initiatieven die zich concentreren rond de aanpak van armoede. “We wilden dit jaar meer doen, dan enkel aanwezig zijn op de manifestatie op het Sint-Pietersplein. Hoewel we hiermee ook letterlijk elk jaar onze steun symbolisch kenbaar maken. Dit jaar willen we ons een beter beeld vormen van de organisaties die zich dagelijks voor de Gentenaars in armoede inzetten” aldus Jurgen Bockstaele. “We kennen deze organisaties vaak van op papier, maar dit geeft ons nu een beeld achter de schermen. De verhalen die we er horen en de ervaringen die we er op doen, helpt mee in het vorm geven van ons beleid” zo vult Anne Schiettekatte aan. “Tegelijkertijd kunnen we met onze ploeg ook horenwaar de noden zijn. Sp.a werkt actief rond dit thema op elk bestuursniveau vandaar dat we er met heel onze groep aan deelnemen. De reacties bij de organisaties zijn ook zeer enthousiast” aldus Gents sp.a-voorzitter, Karin Temmerman.

Van maandag 14 oktober tot en met vrijdag 18 oktober wordt door verschillende organisaties de mogelijkheid geboden aan de verkozenen zich letterlijk in te leven en mee te draaien. Om enkele voorbeelden te noemen: Freya Van den Bossche, Tom Balthazar, Fatma Pehlivan, Bruno Matthijs en Jurgen Bockstaele gaan helpen in de bediening van verschillende sociale buurtrestaurants; Karin Temmerman geeft Nederlandse les; Resul Tapmaz werkt mee in een sociaal kinderwinkeltje; Anne Schiettekatte, Guy Reynebeau en Emilie Peeters draaien mee in de nachtopvang; Joris Vandenbroucke in een Kringwinkel; Sven Taeldeman steekt de handen uit de mouwen in het sorteercentrum; Ingrid Van Daele gaat aan de slag in een sociale kruidenier, Liesbet Van Eeckhaut helpt mee bij een initiatief van preventieve gezinsondersteuning. 

Bekijk hier de flyer.