Op de site van OCMW-woonzorgcentrum Het Heiveld in Sint-Amandsberg komen naast de twintig bestaande assistentiewoningen, een nieuwbouw met dertig extra flats. Als alles volgens plan verloopt, nemen de eerste bewoners er begin 2019 hun intrek. “Hiermee verbreden we de mogelijkheden voor senioren in de wijk om langer zelfstandig en kwaliteitsvol thuis te wonen” aldus OCMW-raadslid Emilie Peeters (sp.a).

Rudy Coddens (sp.a), OCMW-Voorzitter: “Gelegen in een aangename autovrije en groene omgeving vlakbij het dienstencentrum Wibier dat een brede waaier aan activiteiten biedt, zijn de woningen ideaal voor 65-plussers die nog voldoende zelfredzaam zijn.” Bewoners zullen er ook beroep kunnen doen op een pakket van diensten aangeboden door het OCMW: 24 uur permanentie, crisiszorg in noodsituaties, overbruggingshulp wanneer iemand bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname zorg nodig heeft in afwachting van een definitieve oplossing, warme maaltijden en een woonassitent die alle mogelijke vragen van de bewoners beantwoord.

Het OCMW heeft ervoor gekozen om 40% van de nieuwe assistentiewoningen te verkopen via obligatie met woonrecht en 60% te verhuren. “Dit is een zeer bewuste keuze” gaat OCMW-raadslid Peeters verder. “De vraag naar huurwoningen wordt steeds groter in onze stad en zo houden we de appartementen ook toegankelijk voor mensen die minder kapitaalkrachtig zijn. Bovendien geeft het OCMW een financiële tussenkomst zodat iedereen de huurprijs kan betalen.”

Infosessies zijn gepland op 16, 18 en 19 mei. Schrijf u in via http://go.stad.gent/wibier of via Gentinfo op 09/210.10.10.