Nieuw bestuur sp.a Gent klaar voor de nieuwe strijd — 5 april 2019

Nieuw bestuur sp.a Gent klaar voor de nieuwe strijd

Emilie Peeters (35) en Raf Burm (44) zijn vrijdag 5 april door de leden van sp.a Gent verkozen tot respectievelijk de nieuwe Politiek Voorzitter en de nieuwe Voorzitter Beweging. Ze volgen Kamerlid Karin Temmerman op. Samen zullen ze de komende drie jaar (2019-2022) met een vernieuwd bestuur de partij leiden.

sp.a Gent gaat voor het eerst met een duovoorzitterschap aan de slag. Naast de Politiek Voorzitter die de inhoudelijke lijnen uitzet, is er nu ook een Voorzitter Beweging die zich zal focussen op het versterken van de interne werking en het ledenbeleid.

Emilie Peeters, Politiek Voorzitter sp.a Gent: “We kijken vooruit. Samen gaan we sp.a Gent opnieuw op de kaart zetten. We leggen de focus op wat er echt toe doet: de strijd voor solidariteit, gelijkheid en rechtvaardigheid in onze stad. Zodat ook mensen die het financieel moeilijk hebben, zeker zijn van een menswaardig bestaan. Zodat publieke diensten kwalitatief en toegankelijk blijven. Zodat wonen in de stad voor iedereen een mogelijkheid is. Het zijn socialistische idealen die eeuwenoud zijn. Ze zijn vandaag meer dan ooit relevant.”

Voor het eerst in de geschiedenis van de Gentse sp.a wordt ook een ‘Voorzitter Beweging’ aangeduid. Raf Burm zal in deze functie vooral instaan voor het versterken van de band tussen de partij en haar leden en sympathisanten. “Nieuwe mensen zoeken en hen motiveren is mijn tweede natuur. Die ervaring wil ik gebruiken om van sp.a Gent opnieuw een sterke lokale partijafdeling te maken, die bovendien sterk verankerd is in alle Gentse wijken.”

Het bestuur kleurt opvallend jong en vrouwelijk. Van de 15 nieuwe bestuursleden zijn 9 bestuurders jonger dan 40 en 9 vrouwelijke bestuursleden. Volgende mensen werden verkozen: Cindy Baeyens, Clara Calis, Ellen De Jans, Jeroen De Leenheer, Kalifa Diaby, Nesrin Dinç, Nathalie Dullemont, Geert dutré, Michelle Ginée, Lieve Krobea, Greet Riebbels, Jo Schelstraete, Daniël Termont, Bram Van Haelter en Sara Willems.

Daarnaast zetelen ook de mandatarissen van sp.a Gent in het bestuur: Joris Vandenbroucke, Freya Van den Bossche, Karin Temmerman, Fatma Pehlivan, Bruno Matthys, Rudy Coddens, Astrid De Bruycker, Annelies Storms, Sven Taeldeman, Anne Schiettekatte en Pascal Verbeke.

https://www.s-p-a.be/artikel/nieuw-bestuur-spa-gent-klaar-voor-de-nieuwe-strijd/

Categories: sp.a Gent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s